PS Damaschin a oficiat slujba de resfințire a Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sfântu Ilie Nou – Suceava


Intră acum și în grupul de

Numeroși credincioși au participat, duminică, la slujba de resfințitire a Bisericii din Sfântu Ilie, cu hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, unde este Centrul nostru de Tineret al Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni.

Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Părintele prof. Aristarch Cojocar a precizat că piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 2003 în timpul arhipăstoririi Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, iar în anul 2013 s-au finalizat lucrările de construire a bisericii și a avut loc slujba de sfințire a ei de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen și Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord.

Zece ani au trecut de la punerea pietrei de temelie până la sfințirea bisericii și tot zece ani ani s-au scurs până la împodobirea ei cu pictură interioară în tehnica fresco, lucrările de pictură fiind executate de preoții Mihoc Dimitrie, Mihai și George.

„Biserica e construită în stilul moldovenesc, din cărămidă și acoperită cu tablă zincată. Catapeteasma și stranele sunt din lemn de stejar. O notă de eleganță și intimitate o dau vitraliile cu pictură bizantină. Pisania și icoana hramului cu Sfințiii Apostoli Petru și Pavel de deasupra ușii de intrare sunt realizate în tehnica mozaic. În Sfântul Altar, tot în tehnica mozaic, este și icoana Maicii Domnului cu Pruncul, care tronează deasupra Sfintei Mese. Icoanele de la baza catapetesmei sunt realizate de asemenea în tehnica mozaic și sticlă fuzionată. În toți anii aceștia s-au construit Clopotnița, Lumânărarul, o casă praznicară și mortuară și Casa Parohială și a fost înfrumusețată curtea cu alei și arbuști ornamentali. Au fost ani de trudă și de jertfă, dar am avut alături familia mea și oameni de bine cu dragoste față de Dumnezeu și de Biserică”, a precizat preotul Aristarch Cojocar.

Timp de o săptămână, de dimineață până seara, credincioșii vor avea posibilitatea de a trece prin Sfântul Altar și a se închina.


Intră acum și în grupul de