La Suceava va fi infiintat unul din cele patru centre intermodale din tara

La Suceava va fi înfiinţat unul din cele patru centre intermodale de marfă, alături de Braşov, Timişoara şi Constanţa, a anunţat Ministerul Transporturilor care a menţionat că proiectul are o valoare de opt milioane de euro.

Aceste centre intermodale vor fi construite prin parteneriat între minister şi administraţiile locale, iar parteneriatul se va păstra şi în administrare.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat la sfârşitul anului trecut că autorităţile sucevene au întocmit un studiu pentru structura de transport intermodal ce va permite transferul mărfurilor de pe TIR-uri pe calea ferată şi cu avionul.

Flutur a arătat că acest lanţ logistic integrat va fi realizat în zona municipiului Suceava urmând să fie făcută o legătură a căii ferate cu aeroportul sucevean.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, Comisia Europeană încurajând echilibrarea modurilor de transport.

El a mai spus că autorităţile sucevene au preluat un model de astfel de structură de transport intermodal care urmează să fie adaptat acestei zone.
„Vom realiza şi o legătură între aeroport şi magistrala de cale ferată”, a spus Flutur.

loading...