Onofrei propune un nou Guvern pentru o noua fata a mediului de afaceri


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei a atras atenţia asupra faptului că imobilitatea mediului privat de afaceri, demonstrată în ultima perioadă de timp ca avea va conduce la amânarea ieşirii din criza economic a României. Onofrei este de părere că orice „infuzie” de fonduri guvernamentale sau judeţene, nesusţiinută şi de una venită din partea mediului de afaceri privat nu poate conduce la ieşirea „definitivă din criză a ţării”.

„Dacă mediul privat nu reacţionează este foarte complicat doar pe investiţii guvernamentale să avem creştere pozitivă, venituri la buget şi implicit creşterea veniturilor salariale sau a pensiilor. Există şi o rezistenţă foarte mare la modificările aduse Codului Muncii care trebuie să protejeze salariaţii dar dacă nu stimulează oamenii de afaceri nu rezolvăm nimic”, a declarat presei senatorul sucevean democrat-liberal.

Orest Onofrei a ţinut să reamintească şi faptul că în această perioadă se poartă mai multe discuţii pe legea care prevede angajarea zilierilor, o lege ce ar putea stimula mediul de afaceri.

„Există zone de afaceri cum sunt agricultura, construcţiile unde angajatorii lucrează cu zilieri, cu angajaţi pe perioadă determinată. Trebuie să reglementăm foarte repede acest lucru pentru că pe de o parte stimulează mediul de afaceri şi pe de altă parte aducem în zona legală un foarte mare număr de angajaţi care lucrează la negru. Codul muncii trebuie flexibilizat, trebuie făcut în favoarea angajatorului fără de care angajatul nu-şi are rostul”, a mai spus Orest Onofrei.

Din punctul său de vedere mesajul celor de la putere ar trebui să fie foarte clar pentru mediul de afaceri mai ales că ceea ce lipseşte actualului Guvern este încerederea de care se bucură în rândul populaţiei. Onofrei nu s-a sfiit să spună clar că pentru a reda încredere o posibil să se ajungă şi la „un nou guvern”.


Intră acum și în grupul de