Ambasadorul Peru la Bucuresti s-a intalnit cu oamenii de afaceri suceveni


Intră acum și în grupul de

„Suntem latini şi avem interese şi valori comune”, le-a spus, miercuri, ambasadorul Peru la Bucureşti, Ernesto Pinto-Bazurco Rittler, oamenilor de afaceri suceveni, prezentându-le avantajele dezvoltării de relaţii economice cu Peru.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, Vasile Ilie, care l-a însoţit pe diplomatul peruan la întâlnirea cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri suceveni desfăşurată la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, ambasadorul a arătat că Peru are tratat de liber-schimb cu UE şi a subliniat că atât această ţară cât şi restul ţărilor din America Latină nu au avut criză economică şi financiară.

Totodată, el a spus că Peru are stabilitate politică, creştere economică şi că economia este diversificată, menţionând că Peru are ca şi Suceava experienţă similară în domeniul forestier, al exploatării lemnului, în prelucrarea laptelui şi cărnii, dar şi în domeniul turismului.

Diplomatul peruan a arătat că şi costurile de transport, cu avionul sau vaporul, a mărfurilor din Peru nu este cu mult mai mare decât dacă ar fi aduse de la Madrid sau Londra, precizând că în baza ofertei economice a judeţului, va reveni la Suceava la sfârşitul lunii aprilie cu răspunsul privind oportunităţile de afaceri cu firme din Peru.

El a subliniat că America Latină poate fi o extensie a Uniunii Europene în ceea ce priveşte dezvoltarea economică.

Ambasadorul Peru în România efectuează o vizită de două zile în judeţul Suceava, iar pe lângă discuţiile cu reprezentanţii administraţiei judeţene şi cu oamenii de afaceri va vizita mai multe obiective turistice din zonă.


Intră acum și în grupul de