Judecătorii Curții de Apel Suceava au decis suspendarea protestului început în 20 iunie


Intră acum și în grupul de

Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava a decis, luni, suspendarea protestului declanșat în data de 20 iunie 2023.

Adunarea Generală a fost convocată de Președintele Curții de Apel Suceava în temeiul art. 14 alin. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărârea Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 3243/22.12.2022 și art. 55 alin. 2 lit. a din Legea 304/2022 privind organizarea judiciară.

În urma dezbaterilor, cu majoritate de voturi, a Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava hotărât suspendarea protestului și reluarea activității începând cu data de 4 septembrie 2023.

Reamintim că Adunarea Generală a judecătorilor acestei instanțe, a adoptat, începând cu data de 20.06.2023, ora 11:00, forma de protest a amânării judecării cauzelor, cu excepția celor cu caracter urgent până când puterea legiuitoare va asigura garanțiile obiective ale independenței magistraților și va adopta soluții legislative cu respectarea principiilor de predictibilitate și constituționalitate în ceea ce privește statutul magistratului.

„Volumul disproporționat de muncă, plecările masive din sistemul judiciar, subdimensionarea schemelor de personal, precum și incompatibilitățile și interdicțiile profesiei sunt aspecte ce trebuie analizate temeinic de legiuitor înainte de a aduce atingere statutului și independenței judecătorului”, preciza la vremea respectivă Curtea de Apel Suceava.


Intră acum și în grupul de