Complex turistic de peste 40 de milioane de euro la Mitocu Dragomirnei


Intră acum și în grupul de

Peste 40 de milioane de euro. La atât este estimat proiectul ce prevede dezvoltarea unui complex turistic centrat în jurul unui teren de golf realizat la standard internaţional ce urmează a fi construit în apropierea Sucevei. Potrivit unui comunicat al firmei care a iniţiat această investiţie, Dragomirna Golf Resort, „mica staţiune turistică ce urmează a fi realizată fascinează printr-o concepţie remarcabilă şi este amplasată într-un cadru natural extrem de pitoresc, mărginit pe două laturi de pădure şi având vederi frumoase spre lacul Lipoveni şi râul Suceava”.

Sursa citată menţionează că proiectul va include un hotel de standard internaţional, un teren de golf cu 18 cupe, PAR 72 standard PGA, o academie de golf cu teren de instruire de 9 cupe şi facilităţi specifice, un centru de conferinţe modular, un centru SPA pentru relaxare, tratamente cosmetice şi înfrumuseţare, terenuri de sport, spaţii comerciale, restaurante, scenă pentru spectacole în aer liber şi zone dedicate agrementului. „Combinaţia fericită de spatii de cazare cu standard ridicat, locuri de agrement şi natură face acest proiect deosebit de atractiv în contextul în care turiştii au cerinţe mai mari, diversificate şi sofisticate comparativ cu una sau două decade în urmă”, se precizează în comunicat în care se arată că patrimoniul cultural existent in regiune reprezintă un avantaj. Totodată, complexul turistic are avantajul că se află în apropierea de Aeroportul din Suceava ceea ce contribuie la facilitarea accesului turiştilor.

În comunicat se menţionează că principalele componente ale Dragomirna Golf Resort sunt construcţia unui hotel cu clasificare internaţională de patru sau cinci stele, având 150 de camere, un centru de conferinţe cu o capacitate de 600 de locuri, iar construcţia modulară va permite divizarea acestuia în săli de conferinţă mai mici, un centru SPA pentru relaxare, tratamente cosmetice şi înfrumuseţare, întins pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi al cărui management va fi furnizat de un operator internaţional, o piscină cu zone interioară şi exterioară.

Totodată, se vor construi un teren de golf cu 18 cupe, PAR 72, standard internaţional PGA, un teren de golf cu 9 cupe, PAR 3 construit în scop educaţional, zone de tip „driving range” şi „putting green” destinate antrenamentului, Club House, un spaţiu destinat socializării adresat în primul rând celor care practică sau învaţă golful ce include un restaurant, spaţii de socializare şi întâlnire, magazine cu produse sportive precum şi vestiare, dar şi restaurante cu specific local şi internaţional.
În complex va fi amenajată o zonă de evenimente cu scenă pentru spectacole în aer liber, locuri de joacă pentru copii şi un club Multisport care va beneficia de terenuri de tenis şi minifotbal.

Dragomirna Golf Resort menţionează că în România există în prezent peste 3.000 de jucători de golf, majoritatea cetăţeni străini, fiind peste 500 de jucători români, numărul acestora fiind în creştere ca rezultat al cursurilor de instruire furnizate de cluburile de golf existente.

Înainte de cel de-al doilea război mondial, în România existau şase terenuri de golf din care două în Bucureşti, două pe litoral dintre care unul la Mamaia şi unul în Eforie Nord, unul la Teleajen în Prahova şi unul la Buftea. Două dintre acestea au fost distruse în timpul războiului, iar celelalte au fost funcţionale până în 1948 când regimul comunist a decis să le închidă.

Terenul de golf al Clubului Diplomatic din Bucureşti este singurul care a fost deschis parţial în perioada comunistă, dar fără a fi accesibil publicului larg.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat în urmă cu două săptămâni că va propune CL Suceava să analizeze posibilitatea ca municipalitatea să intre în parteneriat sau chiar în acţionariatul firmei Dragomirna Golf Resort, care urmează să construiască o zonă de agrement în comuna Mitocu Dragomirnei, pe o suprafaţă de o sută de hectare, unde va fi amenajat şi un teren de golf profesionist. El a menţionat că o astfel de investiţie este complementară strategiei de turism a municipalităţii şi crede că este un proiect “îndrăzneţ şi realizabil” care va putea contribui la creşterea importanţei turistice a zonei, dar şi creşterea veniturilor locale.


Intră acum și în grupul de