Copaci rapusi de vant in Radauti si Falticeni


Intră acum și în grupul de

Rafalele puternice de vânt de sâmbătă dimineaţă le-au dat mult de lucru pompierilor rădăuţeni. Încă de la ora 8.00, aceştia au intervenit pe str. Primăverii din municipiul şi au defrişat un arbore, doborât în urma fenomenelor meteo periculoase, care era agăţat de firele de înaltă tensiune, fiind în pericol de prăbuşire. După 24 de minute prin apelul de urgenţă 112 s-a făcut o altă solicitare, tot pentru tăierea unui copac căzut pe carosabil ce îngreuna traficul rutier şi pietonal de pe str. Volovăţului.

Vântul puternic a desprins şi colile de tablă de pe acoperişul unui bloc de locuinţe situat pe str. General Iacob Zadik, apelul privind solicitarea ajutorului pentru consolidarea unor elemente de construcţie fiind înregistrat la ora 9.04.
La ora 9.23, militarii rădăuţeni au primit un nou apel pentru îndepărtarea unor plăci de ţiglă care erau în pericol să cadă în capul trecătorilor şi pe autovehiculele parcate în zonă.

Şi pompierii fălticeneni au fost chemaţi la ora 8:24 în ajutor, pentru a tăia un brad căzut pe firele de curent electric, în curtea Bisericii cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din comuna Râşca, punând în pericol alimentarea cu energie electrică a locaşului, iar la ora 10.49, pentru a tăia un nuc doborât de vântul puternic, care bloca str. Sergent Sava, din municipiul Fălticeni.


Intră acum și în grupul de