Noi acțiuni la polițiștilor suceveni împotriva tăierilor ilegale de arbori: Au fost confiscate transporturi de material lemnos și aplicate sancțiuni


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei operațiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, polițiștii Secției de Poliție Rurală (SPR) 3 Marginea au efectuat controale în trafic pe linia silvică, soldate cu confiscarea a mai multe cantități de lemn și sancțiuni aplicate șoferilor.

Astfel, marți, la ora 14.20, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 25 de ani, din comuna Marginea, care transporta lemn foc rășinoase fără aviz de însoțire. Cantitatea de 2,80 m.c. a fost confiscată, iar șoferul sancționat contravențional conform Legii 171/2010 M.

Tot în aceeași zi, la ora 15.00, același echipaj a oprit o altă autoutilitară pe DN 17A, condusă de un bărbat de 62 de ani, din aceeași comună. Și în acest caz, transportul de lemn foc foioase a fost făcut fără aviz de însoțire, iar 3,10 m.c. au fost confiscate. Șoferul a fost sancționat conform legislației în vigoare.

Într-un alt incident la data de 22.01.2024, polițiștii SPR 4 Gălănești au oprit o autoutilitară în timpul activităților pe linie silvică. Șoferul, din comuna Putna, transporta lemn foc fag fără aviz de însoțire. A fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 Modificată, iar cantitatea de 0,86 m.c. a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de