Sucevean acuzat de proxenetism, retinut pentru 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Suceava este suspectat că ar fi racolat mai multe tinere din judetele Suceava şi Botoşani pe care le obliga să se prostitueze, banii fiind apoi insuşiţi în bună parte de sucevean.

Procurorii DIICOT Suceava au decis miercuri reţinerea pentru un interval de 24 de ore a lui Silviu B. din Suceava, el fiind cercetat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi de proxenetism.

Conform datelor oferite de cei care efectuează ancheta în urma activităţilor operative complexe s-a stabilit că în perioada 2008-2011, mai multe tinere de pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, din care cinci au fost audiate, iar două sunt minore, au fost racolate, cazate şi exploatate prin obligarea la practicarea prostituţiei, de Silviu B.

Clienţii racolaţi de acestea, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 200 lei, întreţineau raporturi sexuale, în moteluri sau hoteluri din Suceava sau zonele limitrofe, iar majoritatea sumelor de bani, rezultate în urma „oferirii serviciilor sexuale” erau însuşite de bărbat.

Cercetările au mai stabilit că în cursul lunii septembrie 2010, un italian l-a contactat şi i-a cerut lui Silviu B. să racoleze tinere pentru a fi transportate în Italia, unde să fie exploatate sexual prin determinare la practicarea prostituţiei.
În acest sens Silviu B. a racolat o tânără de pe raza judeţului Suceava, s-a întâlnit cu italianul în municipiul Suceava, dar tânăra, care şi-a dat seama că urma să fie exploatată sexual de către traficanţi în folosul lor, a refuzat plecarea în Italia.

La începutul lunii octombrie 2010, Silviu B. a racolat, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit în Italia, o altă tânără de pe raza judeţului Suceava, pe care a transportat-o cu un taxi în Turnu-Severin unde a vândut-o unui italian contra sumei de 2.500 de euro.

Tânăra a aflat ulterior de la italian adevăratul scop al deplasării sale, motiv pentru
care a refuzat să fie dusă în Italia şi l-a ameninţat pe italian cu denunţarea la poliţie, acesta fiind nevoit să o lase să plece.

În cursul zilei de miercuri, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava a fost organizată o acţiune fiind făcută o percheziţie domiciliară şi puse în executare trei mandate de aducere.


Intră acum și în grupul de