Flutur vrea ca strategia de dezvoltare a Sucevei sa priveasca judetul dintr-o perspectiva regionala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, a anunţat joi că în luna iunie, va organiza o dezbatere cu toţi factorii politici din judeţ, dar şi cu diferite alte organizaţii sau asociaţii profesionale pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare pentru perioada 2012-2020. „Va fi o dezbatere deschisă.

Strategia actuală a judeţului Suceava pentru perioada 2010-2020 trebuie îmbunătăţită mai ales că din 2013 alocarea fondurilor se va face pe regiuni”, a explicat Flutur, care a spus că aşteaptă o regiune a Bucovinei, fără să facă mai multe precizări.

Preşedintele CJ Suceava a exemplificat cu investiţiile regionale care trebuie avute în vedere ca priorităţi, autostrăzile Nord-Sud şi Est-Vest sau Aeroportul Suceava, dar şi îndiguiri pentru prevenirea inundaţiilor.

„Este nevoie şi de o dezvoltare mai puternică a mediului de afaceri. În prezent, Suceava exportă cu valoare adăugată mică, mai mult materii prime”, a spus Flutur. El şi-a exprimat speranţa că strategia de dezvoltare a Sucevei va privi judeţul dintr-o perspectivă regională.


Intră acum și în grupul de