12 licitatii pana la finele anului, in cadrul proiectului judetean de modernizare a infrastructurii de apa-canal (VIDEO)

Ministerul Mediului a aprobat procedurile de achiziţii în cadrul proiectului judeţean de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 de milioane de euro, a declarat joi, şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur.

El a arătat că până la finele acestui an, Consiliul Judeţean Suceava va organiza un număr de 12 licitaţii în vederea execuţiei acestui proiect de modernizare a infrastructurii de apă-canal din cinci zone din judeţ unde locuiesc 210.000 de persoane. „Sunt 12 lucrări care vor fi scoase la licitaţie”, a spus Flutur.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, la sfârşitul lunii mai, CJ Suceava începe procedurile de achiziţie publică şi şi-a exprimat speranţa că la sfârşitul acestui an, vor fi selectate firmele care vor pune în execuţie proiectul. Flutur a subliniat că prin aplicarea acestui proiect, gradul de conectare a populaţiei la apă şi canalizare va fi de 91 la sută.

Conform documentaţiei avizate de CJ Suceava se vor face lucrări de modernizare şi extindere de alimentări cu apă şi canalizare în aglomerarea urbană Suceava – Salcea, investiţia fiind de 34 de milioane de euro, în aglomerarea urbană Fălticeni, cu o investiţie de aproape 18 milioane de euro, în aglomerarea urbană Rădăuţi, urmând să fie realizate lucrări în valoare de 22,7 milioane de euro, în aglomerarea urbană Vatra Dornei cu investiţii de 8,14 milioane deeuro şi în aglomerarea urbană Gura Humorului unde se vor realiza investiţii de 17,2 milioane de euro.

De asemenea, o sumă de aproape 20 de milioane de euro este prevăzută pentru echipament, asistenţă tehnică, proiectare, supervizare şi alte cheltuieli neprevăzute.

Master-planul acestui proiect a fost aprobat în cursul anului 2009 de Consiliul Judeţean Suceava, iar consultantul proiectului este consorţiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL şi Eptisa România.