Ion Lungu nemultumit de deciziile Guvernului PDL care i-au luat bani din buget (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, PDL-istul Ion Lungu, a cerut propriului Guvern să revină asupra deciziei ca marii contribuabili să plătească creanţele la sediul principal.

Lungu a făcut acest lucru după ce a analizat situaţia încasarilor la bugetul local de la începutul anului şi până acum şi a descoperit că în urma acestei măsuri municipalitatea suceveană a pierdut peste un milion de euro din cota din venit, bani care în mod obişnuit i-ar fi revenit.

Ion Lungu a explicat într-o conferinţă de presă că în primele luni ale acestui an încasările la bugetul local, din cota din venit au fost diminuate cu un milion de euro, pe de o parte din cauza diminuării cotei de la 47 % la 44 %, dar şi îca urmare a ordinului ANAF prin care marii contribuabili îşi plătesc creanţele în zona administrativă unde au sediul principal.

Primarul Sucevei, care printre aletele este şi membru al Colegiului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), a mai spus că această asociaţie a decis să transmită Guvernului solicitarea de reevaluare a situaţiei privind achitarea creanţelor marilor contribuabili astfel încât aceştia să şi le plătească şi la sediile secundare.

Totdată, Ion Lungu a mai spus că AMR doreşte modificarea legislaţiei şi în ceea ce priveşte salarizarea personalului din cadrul Poliţiei locale.

El a menţionat că poliţiştii locali au acum atribuţii similare cu poliţia municipală şi că nu pot fi plătiţi la un nivel asemănător întrucât poliţiştilor locali nu li se pot plăti indemnizaţii de dispozitiv sau de hrană. Primarul de Suceava a mai spus că poliţiştii locali consideră că trebuie să aibă drepturi egale cu celelalte structuri de ordine.


Intră acum și în grupul de