Flutur isi mai trece pe rabojul administrativ un drum de importanta judeteana


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a semnat contractul de execuţie pentru modernizarea drumului judeţean care face legatura între localităţile Mănăstirea Humorului şi Suceviţa, în felul acesta fiind realizată o nouă comexiune între mănăstirile UNESCO din judetul Suceava.

Preşedintele executivului judeţean sucevean a declarat miercuri că acest drum va fi modernizat prin POR, el fiind de altfel un traseu turistic ce leagă Bazinul râului Moldova cu Bazinul râului Suceava, peste Obcina Mare şi asigură legătura între mănăstirile Voroneţ şi Humor pe de o parte şi Suceviţa şi Putna pe de altă parte, distanţa între acestea urmând a fi redusă în aceste condiţii cu aproximativ 50 de kilometri.

„Este un proiect important ce leagă monumentele UNESCO din judeţ”, a subliniat preşedintele CJ Suceava care a mai spus că şi frumuseţea peisajului din zonă face concurenţă traseul prin Pasul Palma, între mănăstirile Suceviţa şi Moldoviţa. El a menţionat că traseul care va fi modernizat, era un drum strategic militar în perioada administraţiei austriece în Bucovina, dar că nu era practicabil pentru autoturisme.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că, în continuarea acestui drum, are ca prioritate construcţia unui nou drum direct între Suceviţa şi Putna care să fie şi un traseu de parcurs pe jos sau călare.

Flutur a mai spus, totodată, că drumul ce a intrat în modernizare duce şi spre comunităţile de polonezi şi face legătura cu Pleşa şi Poiana Micului, localităţi ale comunei Mănăstirea Humorului.

El a adăugat că prin PNDI se va moderniza încă un drum între Mănăstirea Humorului şi Soloneţul Nou, care va lega trei comunităţi de polonezi din judeţ, din Poiana Micului, din Pleşa şi din Soloneţul Nou.

Acest nou drum va face legătura între bazinul râului Humor, afluent al Moldovei şi bazinul râului Soloneţ, afluent al Sucevei, a spus Flutur.
Consiliul Judeţean Suceava a semnat cu asocierea Con Bucovina SA Suceava şi Cominco SA Bucureşti, contractul de execuţie a modernizării a DJ 177 Poiana Micului –Suceviţa, pe o lungime de 10,8 kilometri.
Finanţarea proiectului este asigurată prin POR, valoarea contractului de execuţie fiind de 13,78 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 12 luni.


Intră acum și în grupul de