Gheorghe Flutur a rugat-o pe ambasadoarea SUA în România să popularizeze Bucovina în rândul turiștilor americani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a invitat-o pe Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, să viziteze Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun a Sucevei, a rugat-o pe aceasta să popularizeze Bucovina în rândul turiștilor americani.

Potrivit unei informări a CJ Suceava, în cea de a doua zi a vizitei sale în județul Suceava, ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec a mers împreună cu Gheorghe Flutur la Muzeul Satului Bucovinean unde a văzut case cu arhitectură bucovineană din diferite vetre etnofolclorice.

Vizita a continuat cu biserica de lemn, școala, veche de aproape 100 de ani, moara de apă, fierăria, iar la final s-a băut un ceai fierbinte la hanul sătesc a lui moș Iordache.

Conform sursei citate, diplomatul american a avut multe cuvinte de apreciere și a profitat de ocazie pentru a face numeroase fotografii.

Totodată, i-a fost prezentată tehnologia de încondeiere a ouălor și o dată în plus a intrat în contact cu rădăcinile profunde ale acestui popor și al acestui minunat colț de țară.

„Gheorghe Flutur a rugat-o pe doamna ambasador să susțină regiunea prin mai multe acțiuni de popularizare a zonei în rândul turiștilor din SUA”, arată CJ Suceava.

Președintele CJ Suceava i-a spus ambasadorului că există o categorie de turiști, de lux, care vin de mai mulți ani în Bucovina cu așa numitul „avion negru”.

Operat de TCS World Travel, zborul aduce grupuri mari de vizitatori americani care au ales ca destinație România și aici, Bucovina.

Kathleen Kavalec a vizitat apoi Cetatea de Scaun a Sucevei, fortăreață medievală care a fost capitală a Moldovei, cu o istorie de peste 600 de ani care este parte a Muzeului Național al Bucovinei, din subordinea CJ Suceava și care a fost consolidată cu câțiva ani în urmă printr-un proiect european de 14 milioane euro, iar acum CJ Suceava finanțează un proiect de 5 milioane de euro pentru consolidarea șanțului cetății, pentru chituirea și completarea zidurilor.

Prin proiectul de reabilitare deja s-a construit un pod nou de acces în cetate, iar la momentul vizitei erau foarte multe schele care arată cât de amplu este acest program de consolidare a acestui obiectiv, kilometrul 0 al turismului din nordul țării și din Bucovina.

Ambasadorul american și membrii echipei sale și-au exprimat impresiile la superlativ, mai arată sursa citată.

Potrivit CJ Suceava urmează să fie stabilite noi contacte și punți de legătură cu cetățenii americani, cu agențiile de turism, pentru a consolida și mai bine legăturile SUA cu România, prin Bucovina, prin Suceava.


Intră acum și în grupul de