Ioan Stan se apuca de studiat dosare suspecte privind retrocedari de padure


Intră acum și în grupul de

Dosarele de reconstituire a dreptului de proprietate pentru nu mai putin de 562.000 de hectare de pădure vor fi reanalizate de Comisia de cercetare a abuzurilor din Camera Deputaţilor deoarece există o serie de suspiciuni legate de modul în care suprafeţele au fost retrocedate.

Preşedintele Comisiei de cercetare a abuzurilor din Camera Deputaţilor, deputatul PSD de Suceava Ioan Stan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, că la comisie a fost primită o sesizare a conducerii Regiei Naţionale a Pădurilor, privind reconstituiri ilegale a dreptului de proprietate pe suprafeţe de pădure.

El a mai arătat că există suspiciuni de comiterea de ilegalităţi la reconstituirea dreptului de proprietate pentru 562.000 de hectare în cazul cărora au fost emise şi titluri de proprietate, dar că există informaţii că situaţii similare ar fi şi pentru alte circa 500.000 de hectare unde se derulează procedurile pentru reconstituirea dreptului de proprietate. „Potrivit sesizării, Suceava ocupă primul loc la reconstituiri ilegale de proprietate pentru o suprafaţă de circa 162.000 de hectare de pădure”, a ţinut să precizeze deputatul Ioan Stan.

Parlamentarul sucevean a anunţat că a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor aprobarea pentru constituirea unei subcomisii care să verifice aceste aspecte, solicitarea fiind aprobată, dar respinsă ulterior în plenul acestei camere de parlamentarii PDL şi UDMR. „PDL şi UDMR au votat împotrivă. Ori protejează faptele, ori sunt făptuitori”, a mai spus Ioan Stan care a adăugat că, în lipsa acestui aviz, comisia a stabilit să constituie o subcomisie formată din cinci deputaţi care să folosească logistica acestei comisii şi să înceapă verificarea sesizării.

Ioan Stan a mai menţionat că această cercetare este necesară întrucât există riscul ca pădurile care au fost transferate ilegal în proprietatea unor persoane să fie doborâte. „La Gura Humorului, acum doi ani a fost pusă la pământ într-o zi o întreagă pădure”, a reamintit audienţei deputatul PSD.


Intră acum și în grupul de