Primăria Suceava a lansat procedura în vederea aprobării construcției unui ansamblu rezidențial cu regim mare de înălțime în zona Palatului Administrativ


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Suceava a anunţat, joi, deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a Proiectului de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan urbanistic zonal și Regulament de urbanism aferent în baza unui aviz de oportunitate pentru construire ansamblu rezidențial de clădiri cu regim mare de înălțime cu funcțiuni mixte: locuințe colective, spații comerciale, spații pentru alimentație publică, spații pentru prestări servicii, spații pentru birouri, locuri de parcare supraterane și subterane, pe teren proprietate privată, în suprafață totală de 6350 mp pe str. Vasile Bumbac, nr. 4-8, 10.

Potrivit documentației, pentru această construcție regimul de înălțime maxim va fi de 2S+P+4E+5R+6R, respectiv 26,00 m. Se prevăd locuri de parcare pentru construcții comerciale =1 loc de parcare la 200 mp arie desfășurată +20% parcări; – construcții administrative =1 loc de parcare la 10 salariați, plus 20% parcări pentru public; – restaurante =1 loc de parcare la 5 locuri la masa; – construcții de locuințe = minimum un loc de parcare pentru fiecare apartament.

Accesurile carosabile se vor realiza din str. Vasile Bumbac și din str. Alexandru Ienceanu. Evacuarea din parcarea subterana se propune a se realiza în Aleea Nucului. Accesurile pietonale se vor realiza de pe toate cele patru laturi ale terenului. Utilitățile edilitare vor fi asigurate prin branșare/racordare la rețelele de utilități edilitare existente în zonă. Suprafața spații verzi amenajate = 1200 mp ( 18,9%)

În memoriul general se arată că ținând cont de amplasare, de tendințele de evoluție ale zonei – amplasamentul studiat este propice dezvoltării unei zone mixte pentru a asigura necesitățile existente, viitoare și/sau potențiale. Astfel, pe terenul studiat, se propune realizarea unui ansamblu rezidențial cu funcțiuni mixte – ce va cuprinde locuințe colective, spații comerciale, spații pentru alimentație publică, spații pentru prestări servicii, spații pentru birouri – care va avea rolul atât de deservire a unei arii importante din zona, cât și în realizarea unei conexiuni importante la nivelul orașului, cu un important rol în asigurarea unei continuități și coerențe a peisajului urban. Edificabilul propus va respecta o retragere de minim 6 m de la Strada Vasile Bumbac și de minim 5 m față de limitele laterale și posterioare de proprietate.

Clădirea propusă va avea un regim de înălțime maxim de 2S+P+4E+5-6R, respectând distanța recomandată între clădirile de locuințe colective învecinate și față de clădirea prefecturii, în conformitate cu planșa de reglementări urbanistice ce face parte din prezentul proiect. De asemenea, clădirea va conține și un element arhitectural cu caracter cultural identitar, și anume reconstruirea fațadei unei construcții ce a existat ulterior pe teren. Această fațadă se va încadra în stilul arhitectural specific secolelor XIX-XX, și nu va depăși înălțimea parterului, fiind amplasată în afara edificabilului maxim propus, spre strada Vasile Bumbac.

Proiectul este contestat de locatari din zona respectivă.


Intră acum și în grupul de