Presedintele CJ Suceava, increzator ca primul tronson al soselei de centura a Sucevei va fi gata pana la finele anului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primul tronson al şoselei de centură care ocoleşte municipiul reşedinţă de judeţ eliminând traficul greu de printre blocurile din Suceava ar putea fi dat în folosinţă până la finele acestui an. Ritmul lucrărilor depinde doar de rapiditatea cu care se rezolvă problema exproprierilor pentru că banii necesari şi forţa de muncă există.

Concluzia aparţine chiar şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, care a inspectat pe parcursul zilei de vineri şantierul rutei ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ.

Preşedintele CJ Suceava s-a arătat mulţumit de ritmul lucrărilor şi încrezător că până la finele anului, tronsonul care face legătura dintre DN 17 cu DN 2 pe raza localităţii Pătrăuţi va putea fi dat în folosinţă.

“Lucrările se derulează într-un ritm bun şi sperăm ca în zilele următoare să deblocăm şi expropierile din localitatea Şcheia pentru a da drumul la lucrări şi acolo făcând astfel legătura cu DN 17. Este o lucrare deosebit de importantă cu investiţii pe măsură şi lucrări imense, dar am primit asigurări că la rectificare se vor aloca în continuare sumele de bani necesare, astfel că nu vor exista probleme”, a declarat Gheorghe Flutur.

La vizita de lucru de pe şantier a fost prezent şi şeful Direcţiei Regionale Iaşi a Companiei de Drumuri Naţionale, Dan Pilă, care a susţinut afirmaţiile preşedintelui Gheorghe Flutur, dar a ţinut totuşi să amintească faptul că “pentru a termina lucrările anul acesta este nevoie de încă o alocare bugetară de aproximativ 90 de milioane de lei pe lângă cele 60 cheltuite până la ora actuală”.

Guvernul a adoptat joi, o hotărâre de completare a HG 743/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “ Varianta de ocolire Suceava”. Potrivit proiectului din suma totală prevăzută circa 434 mii lei este aferentă imobilelor cuprinse în anexa care face parte integrantă din hotărâre.

Construirea şoselei de centură a municipiului reşedinţă de judeţ, în lungime de 13,2 km, a fost demarată la finele anului 2008 activitatea de realizare a acesteia fiind atribuită SC CF Grup Colas Iaşi, dar în ultima perioadă lucrările au fost mult întârziate din cauza mai multor nemulţumiri legate de expropierile necesare pe raza localităţii Şcheia.


Intră acum și în grupul de