VIDEO//Incendiul de la Voroneț a izbucnit de la un cablu electric defect. O femeie a ajuns la spital după ce a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat sâmbătă după amiaza că incendiul de la Voroneț care a afectat locuințe din două gospodării a izbucnit de un cablu electric defect.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect sau neizolat corespunzător”, a transmis maior Alin Găleată.

Incendiul a izbucnit într-o gospodărie și a afectat inițial o casă de locuit și două anexe gospodărești, iar flăcările s-au propagat și la acoperișul unei locuințe învecinate.

Incendiul a fost localizat după intervenția pompierilor miliari, iar pericolul de propagare a flăcărilor a fost îndepărtat, casa vecină, aflată la circa doi metri de focar, fiind salvată.

S-a intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu militari de la subunitățile din Gura Humorului, Suceava și Câmpulung Moldovenesc.

De menționat este că a fost înregistrată și o victimă, o femeie în vârstă de 48 de ani care a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale.

Pompierii paramedici SMURD au stabilizat-o și au predat-o, ulterior, unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, care a transportat-o la spital.

Forțele de intervenție au continuat să lucreze pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului și pentru lichidarea focarelor ascunse.

Maior Alin Găleată a spus că incendiul a fost lichidat în jurul orei 17:30, dar că la fața locului va rămâne, în continuare, un echipaj al pompierilor militari, cu o autospecială, pentru monitorizarea zonei afectate.


Intră acum și în grupul de