Drapelul de luptă al ISU„Bucovina” al județului Suceava a fost decorat cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava a îmbrăcat, sâmbătă, haine de sărbătoare din două motive, odată pentru decorare a Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, iar al doilea de împlinirea a 100 de ani de la prima atestare a unei unități de pompieri militari suceveni.

Drapelul ISU Suceava a fost decorat de dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Este o recunoaștere pentru meritele acestei unități și a modului în care a servit comunitatea. Astăzi ați primit decorația care recunoaște la cel mai înalt nivel meritele dumneavoastră din ultima perioadă. Dacă ne uităm la ultimii patru ani, pandemia, criza refugiaților, județul Suceava a fost cel mai încercat și ați dovedit a fi un inspectorat merituos, bine pregătit și care a servit nu doar România, ci și vecinii României atunci când aveau nevoie de sprijinul nostru”, a spus Raed Arafat.

La evenimet a participat și generalul Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU care a spus că este o onoare să fie act de recunoaștere a curajului și devotamentului ISU Suceava.

Decorarea este o recunoaștere nu doar celor care poartă uniforma, ci și comunității întregi, a spus generalul Iamandi.

El spune că județul Suceava joacă un rol important în sprijinul refugiaților din Ucraina și a remarcat că primul centru logistic european a fost operaționalizat tot la Suceava prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

El a mulțumit tuturor pompierilor suceveni pentru activitatea depusă și rezultatele obținute.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis și el un mesaj de mulțumire și recunoaștere pentru angajații ISU Suceava.

„Pompierii sunt eroii noștri”, a spus prefectul Moldovan.

De menționat este că în semn de apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva dezastrelor şi incendiilor, precum şi în implementarea măsurilor de protecţie civilă, la data de 13 septembrie 2023, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

De remarcat este că în anul 2024, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la prima atestare a pompierilor militari suceveni, ISU Suceava va rememora devotamentul și curajul salvatorilor locali, care în acest răstimp s-au jertfit inclusiv pentru apărarea idealurilor de libertate, independență și unitate națională ale poporului român.

Chiar dacă prezența pompierilor pe aceste meleaguri este atestată încă din cele mai vechi timpuri, oficial și cu raportare doar la pompierii militari suceveni, regăsim Secţia de pompieri Fălticeni, al cărei „certificat de naştere” a fost semnat la data de 10 iunie 1924, unitate înființată cu cinci ani înainte ca Inspectoratul Pompierilor Militari să fie transformat în comandament de armă, la 2 august 1929.


Intră acum și în grupul de