Amendă de 10.735 lei și reținerea permisului pentru cinci luni în cazul șoferului oprit cu focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Șoferul de 34 de ani din Gura Putnei care a fost oprit cu focuri de armă, sâmbătă dimineața, a fost sancționat cu amendă și cu reținerea permisului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în cazul șoferului oprit cu focuri de armă la Gura Putnei, în urma stabilirii abaterilor contravenționale săvârșite de către șofer, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a acestuia cu amenzi în valoare de 10.735 lei și reținerea permisului de conducere pentru 150 zile.

Reamintim că sâmbătă dimineața polițiștii au constatat că un autoturism circulă fără număr de înmatriculare și i-au făcut semne să oprească moment în care șoferul vehiculului de teren a încetinit și ulterior s-a pus în mișcare în marșarier, întorcând autoturismul cu mișcări bruște, inclusiv cu riscul tamponării intenționate a autospecialei de poliție.

Polițiștii au reușit să evite orice coliziune și au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, ulterior executând două focuri de avertisment in plan vertical.

Cu toate acestea, șoferul autoturismului de teren nu s-a conformat și a sporit viteza de deplasare.

După cca. 1,5 km de urmărire, în momentul în care s-a ieșit din zona locuită a localității Gura Putnei, polițiștii au executat 4 focuri de armă asupra pneurilor vehiculului, unul dintre cauciucurile autoturismului urmărit fiind perforat. 

În aceste condiții, vehiculul și-a mai putut continua deplasarea doar câteva sute de metri, intrând ulterior într-un șanț și atingând ușor un gard al unui teren, fără a fi provocate avarii sau daune.

Imediat polițiștii s-au deplasat la habitaclul vehiculului, reușind extragerea șoferului în condiții de siguranță, cu utilizarea forței, acesta fiind încătușat și fiind scoasă cheia vehiculului din contact.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat


Intră acum și în grupul de