Parca s-a rupt cerul in doua, sambata, la Suceava. Ploi torentiale insotite de grindina si vijelii au rupt copaci si au distrus mai multe acoperisuri si culturi agricole


Intră acum și în grupul de

Prăpădul s-a dezlănţuit sâmbătă după-amiază, în jurul orelor 15:20, când pe raza judeţului Suceava a fost anunţat Cod Portocaliu pentru intemperii ale naturii. Chiar dacă nu a durat mai mult de o oră, necazurile s-au ţinut lanţ.

Prima alarmare a venit din localitatea Straja unde un trăsnet a lovit şura unei gospodării transformând-o într-un adevărat rug pe o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi până la sosirea pompierilor incendiul extinzându-se şi la adăpostul de animale.

În localitatea Milişăuţi, Iaslovăţ şi Dărmăneşti furtuna a venit cu grindină distrugând toată cultura agricolă întâlnită în cale. Mai mult, în prima localitate acoperişurile a 14 case au fost afectate, iar mai mulţi copaci au blocat aproape toate drumurile din comună.

Un copac a fost pur şi simplu smuls din rădăcini şi aruncat pe partea carosabilă în localitatea Suceviţa, pe drumul de acces spre cabanele din zona Şoarecu, pe drumul de acces dintre Milişăuţi şi Iaslovăţ au fost blocate ambele sensuri de mers de copcaci căzuţi, iar pe drumul dintre Moldoviţa spre Ciumârna nu s-a putut circula mai multe ore după ce pe şosea au căzut patru brazi.

Circulaţia rutieră a mai fost blocată din cauza copacilor căzuţi pe partea carosabilă şi între localităţile Dărmăneşti şi Costişa, pe Srt. Traian Vuia din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, în localitatea Todireştii de Sus, Adîncata, Dărmăneşti, Milişăuţi, Iaslovăţ, Dănila.

Nici reţeaua de electricitate din judeţ nu a scăpat fără a fi afectată. Astfel în Fălticeni un stâlp de electricitate s-a rupt şi a căzut pe carosabil iar în localitatea Mitocu Dragomirnei, din cauza vântului puternic s-au rupt firele de înaltă tensiune de la reţeaua de tranport a energiei şi au căzut pe sol iar la Mitocaş un stalp de electricitate a căzut, firele acestea putând aprinde un copac aflat în apropiere şi o casă de locuit.

Nici pompierii din cadrul Detaşamentului Suceava nu au dus lipsă de activitate după ce în municipiul reşedinţă de judeţ două autoturisme au fost avariate după ce un copac a căzut peste ele pe strada Curtea Domnească. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omeneşti, iar în momentul de faţă o comisie din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava aflat sub comanda Prefecturii urmează a stabili cu exactitate valoarea pagubelor materiale.


Intră acum și în grupul de