Urmarire ca in filme, blocaje rutiere şi o masina de politie avariata pentru prinderea unor traficanti de tigari


Intră acum și în grupul de

Întreaga urmărire a început sâmbătă dimineaţa, în jurul orelor 07:30, pe drumul comunal Sasca, când lucrătorii Postului de Poliţie Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare înmatriculată în Bulgaria care era urmată îndeaproape de o maşină de teren.

Conform datelor oferite de IPJ Suceava, iniţial conducătorul autoutilitarei, recunoscut vizual ca fiind un tânăr de 25 de ani din localitate, a redus viteza de deplasare, după care a virat puternic stânga pentru a depăşi maşina poliţiei accelerând. În timpul manevrei, autovehiculul poliţiştilor a fost lovit de autoutilitara care a accelerat puternic continuându-şi deplasarea în trombă către interiorul comunei Sasca.

Şoferul de pe maşina de teren nu a stat nici el pe gânduri şi a dispărut de la locul faptei ca în filme, uitând de şosea şi trecând peste mai multe terenuri cu culturi agricole.

Aflaţi în imposibilitatea de a se mai deplasa, poliţiştii din Frătăuţii Noi au solicitat ajutorul colegilor. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul formaţiunii Poliţiei rutiere Rădăuţi şi lucrători din cadrul Posturilor de poliţie Bilca, Frătăuţii Vechi şi Gălăneşti, care cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Suceava, au scotocit zona, iar în urma verificării traseului parcurs de autoturismul de teren, acesta a fost identificat abandonat şi neasigurat”, ne-a declarat inspector Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.

Când au verificat maşina în interior organele de ordine, şi-au dat seama imediat şi de ce cei doi conducători auto au avut un astfel de comportament. Jeep-ul era burduşit cu ţigări de contrabandă fiind găsite 21 de colete, ambalate cu folie neagră tip sac menajer.

Conform legislaţiei în vigoare „s-a procedat la tractarea autoturismului la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, în vederea inventarierii cantităţii de ţigarete, ocazie cu care s-a constatat că în total au fost transportate 10.420 pachete ţigări de provenienţă Ucraina având o valoare de 93.780 lei.

Atât marfa de contrabandă cât şi maşina au fost confiscate iar poliţiştii încearcă să dea acum de urma celor doi contrabandişti.


Intră acum și în grupul de