Pompierii suceveni sunt cei mai buni nu doar la interventii, ci si la concursurile profesionale


Intră acum și în grupul de

Echipajele sucevene ale pompierilor ce fac parte din serviciile voluntare şi private de pe raza judeţului nostru s-au încăpăţânat ca şi anul acesta să se întoarcă cu laurii victoriei de la concursurile de specialitate, etapa interjudeţeană.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Biroul de presă aparţinând ISU Suceava, competiţia s-a derulat sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

„Ca în fiecare an, concursurile profesionale se constituie în momente de luptă acerbă cu ceilalţi competitori, dar mai ales cu minutele şi secundele, din dorinţa de a demonstra că pompierii voluntari şi privaţi trebuie şi merită să ocupe un loc central în angrenajul oricărei localităţi sau operator economic. La toate etapele anterioare ale concursurilor profesionale pompierii din serviciile voluntare şi private sucevene s-au prezentat cu dorinţa de a învinge şi de a demonstra că, alături de pompierii militari din serviciile profesioniste, pot face faţă cu succes oricăror încercări”, a declarat cpt. Cristian Cojocariu, coordonator Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventică a Populaţiei din cadrul ISU Suceava.

Etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă s-a desfăşurat în perioada 13 – 15 iulie 2011, pe stadionul oraşului Tg. Ocna şi a aliniat la start 12 echipaje (6 echipaje de la operatori economici şi 6 de la localităţi, câştigătoare ale locurilor I la etapa anterioară în judeţele pe care le-au reprezentat).

Cele trei probe s-au desfăşurat conform regulamentului de organizare şi desfăşurare al concursurilor începând cu „Ştafeta 4×100m” apoi „Pista de îndemânare şi viteză”, iar în final „Dispozitivul de intervenţie”.

Sfârşitul competiţiei a avut în prim plan ambele echipe sucevene astfel că la categoria Servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă primul loc a fost ocupat de reprezentanta judeţului Suceava, echipajul comunei Brodina iar la categoria Servicii private pentru situaţii de urgenţă laurii învingătorilor au fost acordaţi echipei S.C. FORESTIND S.A. Falcău, judeţul Suceava.

Finala naţională se va desfăşura în luna august în judeţul Harghita, la start urmând a se alinia echipajele clasate pe locul I la etapa interjudeţeană, care a avut loc pe 7 grupări de judeţe, echipajele judeţului gazdă şi cele câştigătoare din anul precedent.


Intră acum și în grupul de