Dupa furtuna de sambata, au aparut si hotii de cablu. La 17 ani, erau deja profesionisti in activitatea aleasa


Intră acum și în grupul de

Luni dimineaţă, la orele 01:30, agenţii Postului de Poliţie Iaslovăţ au fost sesizaţi că pe tronsonul cablului de telecomunicaţii dintre oraşul Milişăuţi şi comuna Iaslovăţ, s-a produs o secţionare a acestuia.

Imediat, către faţa locului au plecat două echipaje, unul aparţinând Postului Iaslovăţ, iar cel de-al doilea Poliţiei Oraşului Milişăuţi. În momentul în care au ajuns, aceştia au găsit în zonă un autoturism parcat pe un drum secundar de exploatare, la o distanţă de 50 metri faţă de DN 2K.

Nu mică le-a fost mirarea organelor de ordine când la volanul autoturismului au descoperit o fată de 18 ani, din comuna Arbore judeţul Suceava, iar în portbagajul maşinii se aflau mai mulţi colaci de cablu telefonic de culoare neagră, cu mai multe fire, în lungime aproximativă de 250 metri.

Extinzând căutările în zonă, au mai fost identificaţi doi minori de 17 ani, unul din comuna Poieni Solca şi unul din din oraşul Cajvana, care au recunoscut că ei au secţionat cablul telefonic, l-au încărcat în portbagajul autoturismului şi urmau să-l valorifice la un centru de colectare.

„În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că suspecţii, cu ajutorul unui cleşte şi a unei pânze de bomfaier, au secţionat în mai multe locuri cablul telefonic ce era căzut pe sol în urma furtunii din 17.07.2011, au desprins de pe acesta cablul de susţinere de oţel, apoi au încărcat cablul în portbagajul autoturismului”, ne-a declarat insp. Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.

Maşina folosită la comiterea infracţiunii a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi iar cei trei s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat.


Intră acum și în grupul de