Taiau sina de cale ferata cu aparatul de sudura si o vindeau la fier vechi


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din localitatea Cornu Luncii, judeţul Suceava, au fost prinşi de către poliţişti după ce au furat mai multe bucăţi de şină de cale ferată pe care urmau să le ducă la un centru de recuperare a fierului vechi pentru comercializare.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Biroul de presă al IPJ Suceava, cei doi hoţi au fost prinşi vineri dimineaţă, în jurul orei 07.45, de cadrele Poliției Orașului Frasin, la poarta unui centru de colectare a fierului vechi din localitate, după ce au identificat un autovehicul în a cărui platformă se aflau mai multe bucăți de șină de cale ferată, tăiate recent cu ajutorul unui aparat cu sudură acetilenică.

„Având în vedere natura fierului vechi care urma să fie comercializat, s-a procedat la legitimarea conducătorului auto și a pasagerului din dreapta, stabilind că aceştia sunt doi tineri de 24 şi respectiv 26 ani, ambii din comuna Cornu Luncii. Din primele cercetări s-a stabilit că, cele 11 bucăți de șină de cale ferată, provin din zona minieră a satului Tarnița, comuna Ostra, fiind tăiate de unul dintre tineri în dimineața aceleaşi zile”, ne-a declarat insp. Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.

Ca urmare a verificărilor efectuate pe raza satului Tarnița, s-a stabilit că lipsește o porțiune de cale ferată în lungime de circa 35 – 40 metri liniari, iar din verificările efectuate s-a stabilit că cei doi sunt suspecţi de comiterea furtului, împreună cu alte persoane care urmează a fi identificate.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi tragerea acestora la răspundere.


Intră acum și în grupul de