Doua masini confiscate in Vama Siret pentru contrabanda cu tigari


Intră acum și în grupul de

Două autoturisme marca Audi 100 au rămas în posesia vameşilor din Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava, după ce şoferii acestora au fost depistaţi de organele de control făcând contrabandă cu ţigări.

Conform datelor oferite de Biroul de presă al IJPF Suceava, prima maşină a fost oprită la Biroul Vamal de Frontieră Siret în jurul orelor 07:00. În urma controlului amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 1.630 pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci de provenienţă ucraineană ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal, în roţi şi în locaşuri special amenajate în spatele banchetei din spate.

“La puţin timp după depistarea primei maşini ce transporta ţigări de contrabandă, la Biroul Vamal de Frontieră Siret s-a prezentat un alt autoturism marca Audi 100 înmatriculat tot în România, la volan aflându-se tot un cetăţean român. Inspectorii vamali au descoperit şi în această maşină 1.615 pachete de ţigări de contrabandă, metoda de ascundere fiind aceeaşi”, ne-a declarat Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Conform legislaţiei în vigoare, autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismele, iar cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei fiecare.


Intră acum și în grupul de