Ministrul de interne anunta desfiintarea Inspectoratului Politiei de Frontiera Suceava si mutarea la Sighetul Marmatiei. El sustine ca cei din Maramures sunt profesionisti

Ministrul Administraţiei şi Iternelor, Traian Igaş a anunţat la finele unei vizite oficiale efectuate în cursul zilei de vineri în Maramureş că intenţionează să reorganizeze o serie de structuri asta presupunând desfiinţarea Inspectoratului Poliţei de Frontieră de la Siret.

Traian Igaş a vizitat în primul rând sediul POliţiei de Frontieră Maramureş şi Punctul de trecere al Frontierei Sighetu Marmaţiei – Solotvino ocazie cu care care a declarat următoarele: “Vizita are loc în contextul aderării la Spaţiul Schengen, dar şi al reorganizării unor structuri teritoriale ale ministerului. Intenţia noastră este de a comasa inspectoratele poliţiei de frontieră şi de a avea doar un singur inspectorat pe graniţa cu Ucraina.

Avem mai multe puncte de trecere a frontierei de stat, care aparţin de judeţele Satu-Mare şi Suceava, însă ne propunem ca *întreaga activitate pe frontiera cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii de frontieră de aici sunt profesionişti, iar instituţia îndeplineşte toate condiţiile necesare*”.