Zeci de tineri suceveni vor studia din toamna in strainatete. Afla aici numarul si motivele acestora de a parasi tara


Intră acum și în grupul de

60 de elevi din judeţul Suceava şi-au exprimat până la acest moment dorinţa de a se transfera la studii în străinătate, în ceea ce priveşte învăţământul gimnazial şi cel liceal, majoritatea pentru a-şi urma părinţii în ţările în care aceştia îşi câştigă decent existenţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman, până în momentul de faţă, pe perioada acestei veri, 60 de elevi s-au prezentat la sediul instituţiei sucevene, acolo unde şi-au depus cererea de transfer, cu scopul de a putea învăţa în şcoli din străinătate. Cea mai mare parte a cererilor înregistrate vine din partea solicitanţilor domiciliaţi în municipiul Rădăuţi.

Potrivit sursei citate, majoritatea tinerilor urmează să se îndrepte spre o instituţie de învăţământ din Italia, Spania sau Portugalia, ţări spre care s-au îndreptat în ultimii ani, tot mai mulţi români, din dorinţa de a duce un trai mai bun.

Laura Hacman a declarat pentru NewsBucovina.ro, că deocamdată, la sediul IŞJ nu au fost înregistrare solicitări prin care copii străini ar dori să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ sucevene.


Intră acum și în grupul de