Doi tineri fara permis, autorii unor accidente de circulatie, duminica, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi tineri care se plimbau pe drumurile din judeţul Suceava fără a deţine permis de conducere, au fost, duminică, autorii a două accidente de circulaţie în urma cărora victimele au nevoie de îngrijiri medicale.

Unul dintre incidente a avut loc în jurul orei 21:45, în interiorul localităţii Volovăţ, pe DJ 209K. Aici, conform datelor oferite de IPJ Suceava, „un minor din localitate în timp ce conducea o motocicletă, neînmatriculată în circulaţie, s-a angajat în depăşirea unui autoturism care efectua virajul la stânga pentru a opri în faţa unui imobil şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, motocicleta a pătruns pe podeţul imobilului şi a accidentat-o grav pe o femeie de 44 ani, care discuta cu proprietara imobilului”.

Motociclistul nu purta cască de protecţie, dar nu posedă nici permis de conducere.

Tot duminică, dar în jurul orei 18:15, pe un drum comunal neclasificat din interiorul localităţii Voitinel, un tânăr de 20 ani, din localitate, care nu deţine nici un act care să-i ofere dreptul de a conduce autovehicule, în timp ce se plimba cu un autoturism, la intersecţia cu un alt drum neclasificat a efectuat manevra de întoarcere şi a accident o localnică de 41 ani, care se afla pe podeţul din faţa locuinţei sale.

„După comiterea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei şi a parcat autoturismul în curtea locuinţei tatălui său, unde a fost găsit de poliţişti şi testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se mai transmite în comunicatul IPJ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

De atenţia poliţiştilor se bucură acum şi tatăl conducătorului auto, care a încredinţat cu ştiinţă autovehiculul pentru conducere pe drumurile publice, fiului său care nu posedă permis de conducere.


Intră acum și în grupul de