Doar un contrabandist din grupul descoperit in apropierea granitei de nord a judetului Suceava, prins cu focuri de arma (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au fost nevoiţi să scoată pistoalele din tocuri şi să facă uz de armă, marţi dimineaţă, pentru a reuşi reţinerea unui traficant de ţigări dintr-un grup mai mare care a fost surprins în apropierea graniţei dintre România şi Ucraina.

Conform datelor oferite de Biroul de presă din cadrul IJPF Suceava, totul s-a petrecut pe timpul executării unei misiuni specifice când poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov au observat, în apropierea frontierei, un grup format din mai multe persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

„Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul accidentat astfel că poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se reţinerea unui tânăr de 19 ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

În zona unde a fost reţinut tânărul organele de ordine au descoperit 9 colete voluminoase ce conţineau peste 15.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Toate ţigaretele găsite, a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 70.000 de lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar tânărul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

„În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun fiind totodată informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului şi documentarea întregii activităţi infracţionale”, a mai adăugat Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de