Focurile de arma au rasunat din nou la granita din judetul Suceava pentru prinderea a doi contrabandisti ucraineni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni s-au văzut nevoiţi, marţi seară, să folosească din nou armamentul din dotare pentru prinderea contrabandiştilor de ţigări.

De data aceasta, persoanele surprinse în timp ce încercau să introducă ţigările în ţară nu au mai fost de cetăţenie română, ci ucraineană.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, totul s-a petrecut în timpul executării unei misiuni specifice a poliţiştilor de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, când aceştia au observat în apropierea frontierei două persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

“Persoanele în cauză au fost somate verbal însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul împădurit astfel că poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se reţinerea a doi tineri ucraineni în vârstă de 23 şi respectiv 22 de ani”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

Captura de ţigări este şi ea una importantă, în zona unde au fost reţinuţi cei doi fiind descoperite peste o sută de colete voluminoase ce conţineau aproximativ 70.000 de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări, a căror valoare se ridică la peste 600.000 de lei, a fost confiscată de către organele de ordine, fiind efectuate cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în acţiunea de contrabandă.


Intră acum și în grupul de