Contrabandisti de tigari din alte judete, prinsi pe banda rulanta in judetul Suceava. Ultima captura se ridica la peste 1,2 miliarde de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Numărul persoanelor care se aleg cu dosar penal întocmit pentru comiterea traficului cu ţigări creşte pe zi ce trece, iar parcurile auto ale Secţiilor de Poliţie din judeţ precum şi al Vămii Siret primesc practic câte două sau chiar trei maşini zilnic, după ce au fost confiscate de către organele de ordine.

Pe parcursul zilei de miercuri, a venit rândul traficanţilor din alte judeţe ale României să cadă în mâna poliţiştilor suceveni pentru că transportau ţigări de contrabandă.

Conform datelor puse la dispoziţie de Ofiţerul relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru, cea mai mare captură a fost înregistrată în jurul orei 15:00 când „în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră suceveni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, pe raza mai multor localităţi din judeţ. Astfel pe raza comunei Grămeşti, au fost identificate două autovehicule înmatriculate în judeţul Maramureş despre care se deţineau date că sunt folosite în contrabanda cu ţigări. Unul dintre autovehicule, un microbuz marca „Renault Trafic” încărcat cu mai multe colete, a oprit în dreptul unui imobil celălalt, un autoturism marca „Citroen C4” având rolul de a asigura traseul”.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost reţinuţi doi tineri cu vârste de 26 şi 25 de ani, domiciliaţi în localitatea Baia Mare, judeţul Maramureş, conducătorii auto ai celor două maşini.

„Deoarece s-a constatat că în colete erau ţigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii persoanelor şi a maşinilor la sediul I.J.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a fost descoperită cantitatea de 14.000 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană”, a mai adăugat Dănuţ Strugaru.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 125.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul I.J.P.F. Suceava.

Tot miercuri, dar la ora 02.00, pe DN 2E, pe raza comunei Arbore, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 25 ani, din Bacău, alături de care se mai aflau patru persoane de sex masculin cu vârste apropiate din acelaşi judeţ.

Pentru că la controlul autoturismului au fost găsite ascunse în partea din față, atât sub scaunul conducătorului auto, sub preșul scaunului din partea dreaptă, precum și în partea din spate, sub preșurile scaunelor, acoperite cu folie de culoare neagră, mai multe cartușe de ţigări pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autoritățile din Republica Moldova, fără a poseda documente legale de proveniență sau transport, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Secţiei Poliţiei Rurale nr.3 Marginea, iar cei patru tineri s-au ales cu începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, în formă agravantă.

Alte două maşini, una în valoare de 8.000 de euro iar cealaltă de 5.000 de euro, aparţinând de această dată unor cetăţeni ai municipiului Suceava, au fost confiscate după ce deţinătorii acestora au fost prinşi în trafic de către poliţiştii din cadrul serviciului circulaţie transportând ţigări de contrabandă.


Intră acum și în grupul de