Weekend linistit pentru contrabanda cu tigari in Vama Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Weekend-ul de care ne-am despărţit a fost unul destul de liniştit pentru organele vamale din Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava, în ceea ce priveşte traficul cu ţigări de contrabandă.

Dacă la fiecare sfârşit de săptămână se înregistrau cel puţin două-trei maşini confiscate şi amenzi de mii de lei date cetăţenilor străini sau români care încercau prin diferite metode să introducă în ţara nostră produse din tutun, acum organele de control au înregistrat un singur caz de acest gen.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de informare publică din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi (DRAOV), este vorba despre un căteţean ucrainenă care s-a prezentat în PTF Siret pe parcursul zilei de sâmbătă la volanul unui autoturism Opel Kadett, înmatriculat în ţara vecină.

“În urma controlului amănunţit, inspectorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate 500 pachete de ţigări marca Viceroy, depozitate în locaşuri special amenajate prin modificarea structurală a aripilor din faţă a maşinii”, ne-a declarat insp.princ. Liana Barbu din cadrul DRAOV Iaşi.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a autoturismului deoarece avea locaşuri special amenajate pentru introducerea frauduloasă pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de