Din 15 octombrie, vine caldura in apartamentele din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

De la mijlocul lunii viitoare, societatea care distribuie apa caldă şi căldura în municipiul reşedinţă de judeţ, SC TERMICA SA Suceava va reporni activitatea de distribuţie a agentului termic în caloriferele locuitorilor branşaţi în continuare la sistemul centralizat de furnizare a căldurii.

Anunţul a fost făcut de conducerea administraţiei publice locale, pe parcursul zilei de marţi, după o lungă discuţie avută în prealabil cu conducerea Termica.

Conform declaraţiilor edilului-şef, Ion lungu, decizia repornirii distribuţiei energiei termice este una care ţine atât de temperaturile înregistrate în ultima perioadă în judeţul Suceava pe timpul nopţii precum cât şi de obligativitatea contractuală a societăţii sucevene ca, începând cu luna octombrie, să livreze energie electrică în sistemul centralizat. Astfel, conform municipalităţii se împuşcă doi iepuri deodată.

„La finele săptămânii trecute, am avut o discutie cu conducerea celor de la Termica şi am convenit de comun acord reînceperea furnizării căldurii în apartamentele din municipiul Suceava. Chiar dacă ziua este destul de cald, pe timpul nopţii este necesară furnizarea agentului termic, bine-nţeles la un randament mai scăzut, iar asociaţiile de proprietari care nu doresc încă acest lucru pot oricând să opteze pentru blocarea căldurii din căminele de la intrarea în bloc”, a declarat primarul oraşului, Ion Lungu.

Umplerea instalaţiilor va avea loc pe data de 15 octombrie, după ce în prealabil, vor fi efectuate probele tehnice.

În ce priveşte realizarea noii centrale termice dorite la Suceava, care să funcţioneze pe gaz metan şi combustibil alternativ, lucrurile sunt oarecum în aşteptare. În zonă au fost începute lucrările de amenajare a locului unde va fi construită, dar există unele temeri că ridicarea efectivă a acesteia nu va începe prea curând.

În acest sens, primarul oraşului va avea miercuri o întrevedere cu reprezentanţii firmei Adrem Invest, cea care a câştigat licitaţia pentru construirea noii centrale, pentru a vedea cum stau lucrurile. „Miercuri, voi fi prezent la Bucureşti şi voi avea o întâlnire şi cu cei de la Adrem Invest pentru a vedea exact în ce stadiu sunt. Ştiu că este greu, dar odată ce a fost semnat şi proiectul cu Institutul de Proiectări Energetice a cărui valoare se ridică la suma de aproape 1 milion de euro, nu mai este cale de întoarcere şi sper ca toate lucrurile să fie clarificate în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de