Elevii suceveni se joaca de-a procesele penale la Shopping City (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Acţiunile cuprinse în campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” în judeţul Suceava continuă şi miercuri cu alte activităţi atractive pentru tinerii locuitori ai oraşului.

Conform declaraţiilor oferite de coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, miercuri sunt programate a avea loc mai multe acţiuni dedicate prevenirii delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, mai ales cei cu afecţiuni psihice şi locomotorii.

“Printre punctele de pe ordinea de zi se numără însă şi unul intitulat << Justiţia juvenilă >> care se va desfăşura timp de patru ore la Shopping City Suceava şi care constă în simularea unui proces penal de către elevi de la unităţile educaţionale din municipiul reşedinţă de judeţ.

Instituţia noastră va pune la dispoziţia tinerilor dotarea necesară pentru buna desfăşurare a unui proces, referindu-se aici la robe şi obiectele de mobilier necesare precum şi la cazuistică, tot ceea ce trebuie să aducă cu ei elevii fiind dorinţa de a învăţa şi inventivitatea lor”, a informat insp. Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de