Bilant preliminar „Let’s do it, Romania!” la Suceava: peste 12.000 de saci cu deseuri, colectati de cei 7.000 de voluntari


Intră acum și în grupul de

Cei peste 7.000 de voluntari care au participat la “Ziua de Curăţenie Naţională” au depăşit cu mult succesul înregistrat anul trecut, când doar 2.000 de suceveni au spus “Let`s Do It, Romania!”, pe 25 septembrie, transmite într-un comunicat de presă, Alina Samoilă, coordonator judeţean pe comunicare, în cadrul proiectului.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, sucevenii au demonstrat că le pasă de natura şi de ţara în care locuiesc şi au ieşit să cureţe de deşeuri judeţul în care trăiesc într-o singură zi.

Potrivit aceleiaşi surse, încă de la primele ore ale dimineţii, sute de voluntari au venit la punctul de înregistrare de la Iulius Mall Suceava, gata să ia cu asalt mormanele de deşeuri din arealele naturale. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online pe site-ul www.letsdoitromania.ro au primit la punctul de înregistrare zone speciale în care au făcut curăţenie. Curăţenia s-a încheiat în jurul orei 15:00, când partenerii pe gestiunea deşeurilor au început colectarea sacilor.

„Primele rezultate primite la nivel naţional clasifică judeţele Maramureş (28.000 voluntari), Braşov (16.500 voluntari) şi Prahova (13.000 voluntari) în topul cu cei mai mulţi oameni implicaţi în curăţenia de pe 24 septembrie. Foarte aproape de podium sunt şi Argeş (12.000 voluntari) şi Botoşani (10.200 voluntari). În topul regiunilor, pe primul loc se află regiunea Nord-Est, cu 65.000 de voluntari mobilizaţi pentru Ziua de Curăţenie Naţională. Rezultatele finale în ceea ce priveşte numărul de voluntari prezenţi pe 24 septembrie vor fi disponibile în zilele care urmează”, transmite Alina Samoilă.

În comunicat se mai arată că în ceea ce priveşte deşeurile colectate, o primă estimare realizată de echipele din judeţ arată că în Suceava au fost adunaţi un număr de 12.364 de saci. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura câteva zile şi numai în urma acesteia vor putea fi făcute publice cifrele finale legate de cantitatea de deşeuri colectată.

“În Anul European al Voluntariatului, cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, << Let’s Do It, Romania! >> a arătat încă o dată cât de important este voluntariatul şi puterea pe care o are în schimbarea pozitivă a comunităţilor. Cei peste 250.000 de voluntari mobilizaţi la nivel naţional de << Let`s Do It, Romania! >> au crezut că se poate şi transmit un mesaj clar: << Dacă e ceva care te deranjează, acţionează, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în jur! >> În plus, << Let’s Do It, Romania! >> îşi propune încă de la început să arate că lucrurile pozitive sunt posibile şi aici, şi că românii se pot uni şi ei pentru o cauză comună. În cazul << Let’s Do It, Romania! >>, curăţarea României de gunoaie.

Echipa << Let`s Do It, Romania! >> mulţumeşte tuturor voluntarilor implicaţi în acest proiect ambiţios, începând cu cei prezenţi în ziua de curăţenie, cât şi tuturor celor care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, mulţumirile merg şi la companiile care au susţinut acest proiect, dar şi către autorităţile centrale, locale şi ong-uri.

Aceştia sunt: Organizaţia Huţul-Eko, Asociaţia Kult-Art, Asociaţia “Sportul pentru Toţi” Suceava, Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară, Asociaţia Ghizilor din Bucovina, CENRES, AREAS, Dorna Activ (organizaţii neguvernamentale), DHL, SC Rebona Serv SRL, ROCAST, SC CASA VERDE SRL, EGGER, Selgros Romania, Iulius Mall Suceava (companii), numeroşi voluntari profesori şi elevi de la şcoli şi licee din judeţ.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” mulţumeşte de asemenea şi autorităţilor publice care s-au implicat activ în acţiune: Instituţia Prefectului Judeţul Suceava, Primăria Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi primăriile din numeroase comune şi oraşe, Direcţia Silvică Suceava, Agenţia Pentru Protecţia Mediului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Fălticeni, Garda de Mediu Suceava şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava. Toate mormanele de deşeuri nu ar fi putut fi ridicate din locaţii fără ajutorul Rosal Grup SRL, sucursala Suceava, S.C. Ritmic Com SRL, SC Florconstruct SRL, SC Diasil Service SRL, Servicii comunale Rădăuţi”, mai transmite, în comunicatul de presă, Alina Samoilă.


Intră acum și în grupul de