Sistemul de irigatii de pe raza localitatii Hantesti, distrus din nou la comanda acelorasi persoane. Politia continua cercetarile


Intră acum și în grupul de

La distanţă de doar câteva zile, un sistem de irigaţii aflat pe raza localităţii Hânţeşti, judeţul Suceava, ce aparţine unei societăţi comerciale, a fost distrus din nou, conductele acestuia fiind scoase din pământ la comanda a două persoane.

Prima dată, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii unităţii săptămâna trecută, pe parcursul zilei de joi că pe raza localităţii, în zona numită „Vâlcele” mai multe persoane au sustras conductele sistemului de irigaţii, săpând la o adâncime de peste trei metri.

Ajunşi la faţa locului, organele de ordine au găsit patru persoane de sex masculin şi un adolescent care lucrau de zor pe terenul în cauză, săpând cu ajutorul unui buldoexcavator “un șanț, lung de circa 8 metri, pe fundul căreia a fost identificată o țeavă metalică din sistemul de irigații, lungă de circa 6 m cu diametrul de 1,20 m, iar la circa 20 de m de primul şanţ, a fost găsită scoasă o altă conductă metalică de 6 m de acelaşi diametru”.

Atunci, autorii au declarat poliţiştilor că au făcut totul la comanda a două persoane din localitate care urmau să-i plătească mai târziu, iar organele de ordine au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Se pare însă că acest lucru nu i-a speriat pe persoanele care au dat comanda, la distanţă de doar patru zile găsind alte persoane pe care le-au tocmit să continuie treaba întreruptă de poliţişti.

Pe parcursul zilei de luni însă, conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, „cadrele Secției de Poliție Rurală nr. 8 Mitocu Dragomirnei s-au sesizat din oficiu despre faptul că mai multe persoane sapă din nou cu un buldoexcavator un șanț în zona numită „Vâlcele” de pe raza satului Hânțești, pentru a scoate două țevi metalice ce intră în componența sistemului de irigații aparținând unei societăţi comerciale din Suceava”.

Scenariul s-a repetat ca pe parcursul săptămânii trecute, la fața locului fiind identificați doi bărbaţi, unul de 47 ani, din orașul Bucecea, județul Botoșani și celălalt de 50 ani, din municipiul Suceava iar pe terenul în cauză s-a găsit săpat un șanț, lung de circa 26 metri şi adânc de 3 metri, pe fundul căruia au fost identificate două țevi metalice din sistemul de irigații, lungi de circa 26 metri. Şi ei au spus că au fost tocmiţi să facă treaba de aceleaşi două persoane din Hânţeşti, care urmau să-i plătească mai târziu.

Valoarea prejudiciului urmează a se stabilii în timpul cercetărilor funcție de evaluarea ce urmează să fie făcută de societatea prejudiciată, care administrează sistemul de irigații, ancheta fiind continuată sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de