Politistii suceveni au reusit identificarea hotilor din bancomatele radautene


Intră acum și în grupul de

După mai bine de două luni de cercetări, poliţiştii suceveni au reuşit identificarea autorilor furturilor de bani dintr-un bancomat aparţinând unei bănci din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava.

Fapta era în atenţia organelor de ordine de la începutul lunii august a acestui an, când autorii acţionau prin introducerea un dispozitiv de blocare a fantei de retragere numerar a aparatului după care, pe parcursul nopţii, recuperau sumele pe care diferiţi clienţi ai unităţii bancare încercau să le extragă de pe carduri în timpul zilei. Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, „pe parcursul zilei de luni, în urma efectuării unor activităţi specifice au fost identificaţi suspecţii de comiterea faptei ca fiind doi tineri de 24 şi respectiv 25 de ani, ambii din municipiul reşedinţă de judeţ”.

Mai mult, tot luni, au fost efectuate percheziţii la domiciliile acestora în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Rădăuţi, ocazie cu care a fost găsit un dispozitiv specific de blocare, şi mai multe benzi dublu adezive folosite în acelaşi scop.

Poliţiştii nu au reuşit însă decât prinderea unuia dintre autori faţă de care s-a luat măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care a emis ordonanţă privind obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile de la expirarea ordonanţei de reţinere, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea celui de-al doilea suspect pentru a fi prezentat în faţa procurorilor.


Intră acum și în grupul de