Spargere „cu greutate”, data la o societate din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Bunuri în valoare de aproape 90 de milioane de lei vechi au fost sustrase, la adăpostul întunericului, de la o societate comercială de pe raza municipiului Suceava.

Furtul, realizat de persoane rămase până în prezent necunoscute, a fost descoperit chiar de administratorul firmei, de 68 de ani din Suceava, luni, în jurul prânzului.

Conform unui comunicat emis de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, sediul firmei se află situat pe raza oraşului, în aceeaşi curte cu o fostă fabrică de mobilă, care este împrejmuită cu gard din plasă. Firma de mobilă este în lichidare judiciară, astfel că bunurile acesteia sunt păzite de agenţi ai unei firme de pază, angajaţi de lichidator, dar care nu au contract şi cu societatea vizitată de hoţi.

Astfel, în noaptea de duminică spre luni, spărgătorii au lucrat liniştitţi, fără să fie deranjaţi de nimeni, şi, după ce au rupt o bucată din peretele lateral de la o magazie (confecţionat din plăci de azbest), au pătruns în interior şi au luat tot ce-au găsit.

Pe lista bunurilor sustrase se numără şi cinci motoare electrice, din care trei funcţionale, fiecare în greutate de aproximativ 160 de kg, 800 kg tablă zincată cutată şi 120 kg tablă normală.

Acum poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de