Prefectul ii asigura pe profesorii suceveni ca nu vor fi probleme cu plata salariilor in ultimele doua luni ale acestui an


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu a apreciat că până la finele acestui an, în judeţ nu vor exista probleme privind asigurarea sumelor necesare achitării drepturile salariale şi a asigurat corpul profesoral din învăţământ cât şi personalul auxiliar că salariile vor fi achitate la timp.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului să fie prezentate şi analizate datele privind asigurarea fondurilor necesare achitării drepturilor salariale până la sfârşitul acestui an.

Potrivit datelor prezentate în această şedinţă, s-a concluzionat că pentru lunile noiembrie şi decembrie sunt necesare 42 milioane lei, din care sunt alocaţi până în prezent 34 milioane lei, iar trezorierul şef, Mihai Terteş, a precizat că diferenţa de 8 milioane lei a fost solicitată Ministerului Finanţelor Publice şi că ar urma să fie asigurată în luna decembrie.

În aceste condiţii, bugetul alocat judeţului Suceava pentru plata drepturilor salariale, pentru anul 2011, în valoare de 260 milioane lei, va fi suplimentat cu 8 milioane lei, ridicându-se la 268 milioane lei.

Amintim că în luna martie, timp de trei săptămâni, cadrele didactice sucevene au fost în grevă, în condiţiile în care nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie după ce au obţinut în instanţă, prin hotărâri definitive, irevocabile şi executorii reîncadrarea pe post conform prevederilor Legii 221/2008.

Pentru plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice sucevene, fondul de salarii pe trimestrul I a fost suplimentat cu 4,55 milioane de lei din transferul sumei din trimestrul III.

Salariile cadrelor didactice au fost plafonate în acest an după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe Legea privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ.


Intră acum și în grupul de