Patru sali de operatie moderne au fost date in folosinta, marti, la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Patru din cele nouă săli de operaţie ale Spitalului Judeţean Suceava au fost modernizate şi inaugurate marţi în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, în ultimii trei ani, atât Guvernul, cât şi Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava au alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a spus că spitalul dispune de 9 săli de operaţii, din care la patru s-a finalizat modernizarea şi dotarea spaţiilor la cel mai înalt standard cu aparatură, echipamente şi instrumentar necesar intervenţiilor chirurgicale. El a arătat că investiţiile realizate la spitalul sucevean asigură circuitele funcţionale şi conduc la creşterea gradului de siguranţă a pacienţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a precizat că după finalizarea modernizării întregului bloc operator al SJU Suceava, date fiind standardele înalte de dotare, vor fi demarate procedurile de certificare a sălilor de operaţii pentru a se crea condiţiile ca şi alţi medici din alte ţări să poată opera la Suceava.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că, în ultimii doi ani, în cele mai importante secţii ale unităţii s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare, respectiv la Unitatea de Primire a Urgenţelor, la Ambulatoriul integrat, la Blocul operator şi la secţia ATI. “Sunt secţii care creează imaginea spitalului, de aici decurg cele mai mari venituri, de aici creşte prestigiul profesional al corpului medical şi tot de aici gradul de recuperare şi satisfacţie a pacientului este cel mai mare”, a spus Râmbu.

La rândul său, şeful Secţiei de Chirurgie a SJU Suceava, medicul Sorin Hâncu, a declarat că standardul actual al sălilor de operaţii va permite chirurgilor să abordeze intervenţii chirurgicale de o paletă mai largă, intervenţii laborioase, pentru cazuri de o gravitate mai mare. “Cel mai important este că acest standard asigură siguranţă deosebită pacientului. Standardul ISO la care SJU Suceava tinde şi este în curs de evaluare va alinia acest spital celor din Comunitatea Europeană”, a spus Hâncu arătând că noile dotări ale sălilor de operaţii asigură condiţii de lucru deosebite personalului medical.


Intră acum și în grupul de