Un proiect al Consiliului Județean Suceava, dedicat copiilor cu cerințe educaționale speciale, finalist la Interreg Slam 2024-2025


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a ajuns în finala competiției europene Interreg Slam 2024-2025 cu un proiect dedicat copiilor cu cerințe educaționale speciale, având acum șansa de a câștiga Premiul Social Media.

CJ Suceava îndeamnă sucevenii să acorde un LIKE videoclipului oficial al proiectului pe Facebook și astfel vor ajuta Suceava să obțină recunoașterea internațională întrucât videoclipul cu cele mai multe aprecieri va fi desemnat câștigătorul premiului.

Interreg Slam 2024-2025 este o competiție europeană care selectează cele mai bune proiecte transfrontaliere din Europa. Proiectul Consiliului Județean Suceava se numără printre cele 6 finaliste, alături de inițiative din Franța, Germania, Elveția, Austria, Ungaria, Italia și Polonia. Câștigătorul finalei va fi decis pe 27-28 martie 2025, în cadrul unui eveniment organizat în Gorizia (Italia) și Nova Gorica (Slovenia).

Proiectul „Învățământ special în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți: modern, incluziv și adecvat pieței forței de muncă” a fost implementat între 2019 și 2022, având un buget total de 332.791,97 euro, finanțat prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.

Inițiativa Consiliului Județean Suceava a sprijinit aproximativ 1.500 de copii din județul Suceava și alte sute din Cernăuți (Ucraina).

Principalele realizări:

  • Dotarea a trei școli speciale cu echipamente moderne;
  • Crearea a 9 ateliere școlare și a unui laborator tehnologic;
  • Schimburi de experiență între profesorii din Suceava și Cernăuți;
  • Elaborarea unui plan pentru integrarea tinerilor pe piața muncii.

CJ Suceava reamintește că pentru câștigarea Premiului Social Mediaproiectul județului Suceava poate fi votat până în data de 28 februarie 2025, accesând linkul: https://www.facebook.com/watch?v=1147960906671297

Marele premiu nu constă într-o finanțare directă, ci într-o recunoaștere internațională și o promovare extinsă a proiectului câștigător.

Câștigarea competiției poate atrage noi surse de finanțare pentru copiii cu nevoi educaționale speciale din Suceava și Cernăuți.


Intră acum și în grupul de