Prefectul Sorin Popescu: „IPJ Suceava a suferit o reorganizare fara sa fie facute disponibilizari”. Seful IPJ Suceava: „Dorim o politie flexibila si adaptata anilor de acum” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţia suceveană a fost reorganizată, a declarat joi prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, arătând că au fost înfiinţate 15 secţii de poliţie rurală şi şase posturi comunale de poliţie, cu un număr de 1.254 de posturi. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, nu a fost cazul să fie făcute disponibilizări, 23 de angajaţi plecând din Poliţie la cerere, iar nouă angajaţi prin demisie.

La rândul său, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisar şef Nicuşor Todiruţ, a declarat că noul proiect de reorganizare prin înfiinţarea de secţii de poliţie rurală este la început, dar că în primele două luni s-au înregistrat creşteri ale numărului de constatări de infracţiuni în mediul rural, că prin sistemele de patrulare s-au depistat mai multe infracţiuni în flagrant, iar ca o urmare a apropierii poliţistului de cetăţean s-au înregistrat şi mai multe sesizări. „În două luni, au fost peste 3000 de sancţiuni în zona rurală”, a spus Todiruţ, care a menţionat că şi timpul de intervenţie a patrulelor poliţiei a scăzut.

El a arătat că doreşte ca acest proiect să fie susţinut şi de societatea civilă ca să fie perfecţionat. „Dorim o poliţie flexibilă şi adaptată anilor de acum”, a spus şeful IPJ Suceava. Todiruţ a mai declarat că este posibilă regândirea unor secţii de poliţie rurală în condiţiile în care se constată că sunt prea mari astfel încât activitatea poliţiştilor să fie mai eficientă.


Intră acum și în grupul de