Marius URSACIUC, revoltat ca guvernul BOC IV vrea performanta locala dupa ce taie finantarea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care deţine funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR) şi-a exprimat indignarea pentru modul în care Guvernul BOC înţelege să aloce atribuţi administraţiilor locale fără a le da nici o sursă de finanţare.

Marius Ursaciuc a declarat, sâmbătă, că Guvernul vrea să modifice pentru anul 2012. alocările de fonduri pentru administraţiile locale, care însă vor primi sume mai mici în condiţiile cand au mai multe activităţi de finanţat.

Ursaciuc a spus într-o conferinţă de presă că din informaţiile pe care le are, Guvernul doreşte ca prin Ordonanţă de Urgenţă să modifice cotele care se alocă administraţiei locale din impozit şi a explicat că dacă anul trecut, administraţiile locale primeau cotă de 49,5 % din impozit, la începutul acestui an această cotă a fost redusă la 47,5 %, iar acum este de 44 %.

Primarul Humorului a menţionat că potrivit proiectului de ordonanţă avut în vedere de Guvernul BOC IV, cota alocată administraţei locale din impozite va scădea la 40,5 % şi, totodată, vor scădea cu câte un procent şi cotele ce se alocă Administraţiilor fiscale şi administraţiilor judeţene, banii urmând să fie direcţionaţi la bugetul consolidat al statului.

„Actualul guvern încearcă să introducă în faliment şi primăriile”, a spus Ursaciuc care a adăugat că administraţia locală devine necompetentă din cauza Guvernului care transferă autorităţilor locale mai multe activităţi, iar în acelaşi timp reduce gradul de finanţare al localităţilor.

„E trist că ne desfăşurăm activitatea într-un cadru juridic neoperaţional. Administraţia locală devine din ce în ce mai puţin competentă din cauza posibilităţilor de finanţare”, a mai spus vicepreşedintele AOR.

El a mai arătat că sumele de bani alocate autorităţilor locale sunt din ce în ce mai mici dar că se aşteaptă mai multă performanţă, dar angajaţii nu sunt motivaţi, iar în baza actualei legislaţii, dacă un angajat pleacă din sistem trebuie să moară alţi şase pentru a putea angaja o singură persoană performantă.


Intră acum și în grupul de