Relu FENECHIU e convins ca spaga luata de membrii PDL atinge un procent important din PIB-ul Romaniei (VIDEO)

Vicepreşedintele PNL, deputatul Relu Fenechiu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că în cazul corupţiei din PDL cuantumul acesteia se poate numără prin procente din Produsul Intern Brut (PIB) şi nu cu ordine de mărimi cum ar fi milioanele de euro. Mai mult, Fenechiu este de părere că în actualul partid de guvernământ este în plină desfîşurare o competiţie acerbă pentru stabilirea titlului de cine adună mai mult pentru alegerile din 2012.

Relu Fenechiu a declarat într-o conferinţă de presă că, oricât au încercat Traian Băsescu şi Emil Boc să „ţină batista pe ţambal”, încep să iasă la iveală, „pe capete”, toţi primarii PDL care luau şpăgi de 50 % din valoarea investitiilor.

„Poate nu vă daţi seama de cuatum, dar discutăm de un cuantum ce înseamnă procente din PIB, ceea ce au adunat oamenii ăştia pentru ei şi pentru PDL. În PDL, la ora actuală, e un concurs care adună mai mult ca să pună în pacheţelul pentru alegerile din 2012”, a explicat vicepreşedintele liberal.

El a arătat că DNA „nu pune pe masă” chiar tot ceea ce are şi este convins că primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, nu a fost arestat doar pentru o amărâtă de sumă de doar 49.000 de euro.

„Ceva cred că vom afla şi noi, dar lucrurile acolo sunt de amploare mare”, a mai declarat Relu Fenechiu.

Deputatul a arătat că la Cluj Napoca se discută despre o şosea de centură realizată la un preţ de trei ori mai mare decât cel iniţial, de un stadion cu valoare de milioane de euro şi că şi la Braşov şi Arad sunt discuţii privind milioane şi zeci de milioane de euro.

La întrebarea presei dacă se aşteaptă ca premierul Emil Boc să fie înlocuit pe fondul acestui scandal de corupţie deputatul de Iaşi, Relu Fenechiu a apreciat că premierul se ţine tare de scaun.

„Boc se ţine tare. Războiul e mare. Nu aş vrea să vă spun chiar în amănunt la tot ce mă aştept”, a declarat parlamentarul.

„Schimbarea lui Boc e egală cu zero, iar dacă se va întâmpla la anul, e posibil să se întâmple, va fi doar un exerciţiu de imagine”, a mai spus la final vicepreşedintele PNL.

loading...