A vrut sa scape de ratele de leasing folosindu-se de o cunostinta alcoolista


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 39 de ani din oraşul Liteni, judeţul Suceava, este urmărit penal după ce a încercat să înşele o societate din Bistriţa căreia nu a mai vrut să-i plătească ratele unui contract de leasing, în baza căruia suceveanul a achiziţionat un autoturism pentru suma de aproape 22.000 de euro.

Potrivit cercetărilor efectuate de procurorii de caz, bărbatul a făcut contractul în luna noiembrie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale.

Din datele puse la dispoziţie de IPJ Suceava, începând cu luna martie a anului 2009, omul nu a mai plătit ratele de leasing, motivând că societatea şi-a schimbat acţionarul şi administratorul, cu sediul firmei în comuna Ilişeşti, căruia i-a predat autoturismul şi contractul de leasing.

Tot din cercetări a mai rezultat faptul că, în realitate, învinuitul a înstrăinat societatea cu scopul vădit de a ascunde autoturismul, nefiindu-i predat noului administrator nici un autoturism, sau actele acestuia, profitând de faptul că persoana aleasă de bărbatul din Liteni, era de fapt un consumator de băuturi alcoolice care lucra cu ziua ocazional, acesta neavând nici măcar permis de conducere.

Cu toate că reprezentanţii firmei de leasing l-au notificat pe inculpat, acesta în complicitate cu altă persoană de sex masculin, 41 de ani, din comuna Şcheia, cu care s-a prezentat la încheierea contractului de leasing, au refuzat restituirea autoturismului astfel că s-a declanşat urmărirea penală.


Intră acum și în grupul de