Nici focurile de arma ale politistilor nu l-au oprit pe un tanar teribilist din Suceava sa se plimbe cu masina chiar daca nu are permis


Intră acum și în grupul de

Urmariri pe străzile din municipiul reşedinţă de judeţ şi patru focuri de armă trase de poliţiştii suceveni, nu au fost în stare să-l oprească pe un tânăr teribilist de 24 de ani, care a ieşit să se plimbe cu maşina chiar dacă nu are permis de conducere.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava, totul s-a petrecut pe parcursul zilei de sâmbătă în cadrul unei acţiuni pe linia respectării regimului legal de viteză, când un angajat din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, operator radar, în timp ce acţiona cu autospecializata din dotare, pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, a înregistrat un autoturism înmatriculat în municipiul București care rula cu viteză peste limita legală.

„Un alt cadru din echipajul ce acţiona la oprire, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar pentru şoferul autoturismului, în dreptul staţiei TPL din zona Grupului Școlar nr. 2, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea, mărind viteza. Imediat s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, însă acesta a fost pierdut în trafic” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Totuşi, agenţii de poliţie au recunoscut la volanul autovehiculului urmărit pe un tânăr sucevean de 24 de ani, care de altfel era cercetat de către polițiștii Biroului Rutier Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. Aceste aspecte au fost comunicate tuturor patrulelor de poliţie de pe raza municipiului iar în jurul orelor 20:00, autoturismul a fost identificat din nou în trafic pe strada Calea Unirii, tânărul teribilist, deşi se ştia cu musca pe căciulă, pur şi simplu plimbându-se fără nici o jenă pe drumurile din oraş.

Astfel poliţiştii au început din nou la urmărirea acestuia, echipajul de poliţie având în funcţiune semnale luminoase şi acustice. Pentru evitarea unui evenimente rutier soldat cu consecințe grave, s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliţie care a blocat sensul de mers Burdujeni – Centru.

„La apariţia autoturismului urmărit, un poliţist a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, iar agentul de poliţie a făcut uz de armă, trăgând un foc de avertisment în plan vertical şi apoi 3 focuri către pneurile autovehiculului, însă acesta şi-a continuat deplasarea” a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

În urma măsurilor întreprinse, în jurul orelor 21:20, autoturismul a fost identificat pe strada Narciselor, iar în prezenţa părinţilor tânărului, care au deschis autoturismul, s-a efectuat cercetarea vehiculului iar mai apoi maşina a fost transportată şi reţinută la sediul IPJ Suceava, cercetările fiind continuate în vederea identificării şoferului, faţă de care se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de