Cea mai mare captura de tigari de la granita de nord a judetului, realizata cu un singur foc de arma de politistii de frontiera suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cea mai mare captură de ţigări realizată de poliţiştii de frontieră suceveni în apropierea graniţei de nord a judeţului, în valoare de aproximativ 800.000 de lei, s-a înregistrat pe parcursul zilei de duminică.

Potrivit datelor oferite de biroul de presă al IJPF Suceava, totul a avut loc în jurul orelor 19:00, când poliţiştii de frontieră suceveni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a SPF Vicov.

Conform aceloraşi surse, în timpul serviciului organele de ordine au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României către două microbuze staţionate în zonă.

„Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, iar poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

În urma intervenţiei, s-a reuşit reţinerea a 3 cetăţeni români cu vârste cuprinse între 29 şi 43 de ani din judeţul Suceava şi cele două microbuze înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, încărcate cu 300 baxuri ce conţineau peste 124.000 pachete de ţigări de diferite mărci de provenind din Ucraina şi Republica Moldova.

„Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore cu propunere de arest preventiv, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 800.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni. Mai mult, cele două microbuze, în valoare de 16.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Vicov”, a mai declarat comisar Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de