CJ Suceava a alocat bani pentru remedierea unei conducte de apa ce alimenteaza ferma de la Spataresti a Printului Charles (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fundaţia Fara, care este patronată de prinţul Charles al Marii Britanii, a sesizat autorităţile judeţene sucevene în legătură cu situaţia alimentării cu apă potabilă din comuna Fântâna Mare, a declarat vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie. El a spus că a constatat că în localitatea Spătăreşti din această comună se distribuia apă potabilă printr-o reţea la care pierderile se ridicau la 93 la sută, iar autorităţile locale au decis închiderea acestei conducte, ceea ce a afectat 40 de familii, zece agenţi economici şi ferma Fundaţiei Fara care se ocupă şi cu asigurarea hranei unor persoane cu probleme sociale sau medicale.

Potrivit lui Ilie pentru schimbarea traseului conductei şi remedierea avariei, autorităţile locale aveau nevoie de 100.000 de lei, fonduri care au fost alocate de CJ Suceava. El a apreciat că până în data de 1 decembrie este posibilă reluarea alimentării cu apă a zonei respective.

CJ Suceava a alocat, marţi, 100.000 de lei pentru remedierea unei conducte de apă din comuna Fântâna Mare care a afectat alimentarea cu apă a locuitorilor, a unor firme şi a fermei Fundaţiei Fara.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că banii sunt necesari pentru devierea conductei de apă şi a precizat că a existat şi o corespondenţă cu ambasada Marii Britanii la Bucureşti întrucât conducta avariată alimenta cu apă ferma Fundaţiei Fara.

Fundaţia Fara România este patronată de prinţul Charles al Marii Britanii care a vizitat în urmă cu mai mulţi ani ferma din localitatea Spătăreşti. Fundaţia Fara este o organizaţie de caritate înfiinţată în anul 1993, acreditată atât în Marea Britanie cât şi în România şi desfăşoară activităţi de protecţie socială pentru copii orfani şi abandonaţi, parte dintre ei cu dizabilităţi.


Intră acum și în grupul de