Dupa anul santierelor, municipalitatea isi doreste ca 2012 sa fie anul infrumusetarii capitalei judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene îşi doreşte ca anul 2012 să fie unul al schimbării imaginii oraşului. După ce 2011 a fost denumit anul şantierelor sau al reconstrucţiei, edilul-şef Ion Lungu a spus în cadrul unei conferinţe de presă că vrea ca anul viitor să fie al înfrumuseţării.

În acest sens, bugetul pentru 2012 prevede o alocarea suplimentară pentru Serviciul domeniului public din cadrul Primăriei care va trebui să schimbe faţa municipiului capitală de judeţ.

Într-o primă fază, vizate sunt sensurile giratorii, trotuarele şi cel puţin o poartă de intrare în oraş, care să aducă cu Arcul de Triumf din Bucureşti.

„Ne dorim ca în 2012 să înfrumuseţăm total oraşul, în special intersecţiile acestuia şi tocmai de aceea vom aloca sume suplimentare de bani de la bugetul local Domeniului Public. Pe lângă asta ne dorim ca anul viitor să amplasăm şi măcar o poartă de intrare pe E85, una cu o formă deosebită realizată din schelet metalic şi acoperită cu lemn pentru că Suceava este poarta de intrare în Bucovina (Ţara fagilor) şi care va fi luminată pe timp de noapte”, a declarat Ion Lungu.

La această oră nu se cunoaşte cu exactitate valoarea totală a unei astfel de construcţii, dar municipalitatea estimează că preţul unei porţi s-ar ridica la aproximativ un miliard de lei vechi.


Intră acum și în grupul de